Pythagoras in de klas

Pythagoras in de klas

In maart is de start van het project “Pythagoras in de klas”. Tijdens dit project ontvangen havo- en/of vwo-scholen in Nederland gratis Pythagorassen en zijn er verschillende activiteiten om het gebruik van Pythagoras in de klas te promoten.

“Pythagoras in de klas” bestaat uit twee delen: in de eerste helft van 2023 ontvangen de scholen drie maal 10 exemplaren gratis (in maart, mei en eind juni). Daarna is het mogelijk om voor het schooljaar 2023/2024 een speciaal kortingsabonnement af te sluiten voor zes keer 30 exemplaren. Hierbij betaalt een deelnemende school alleen een tegemoetkoming voor de verzendkosten. De details over het gereduceerde schoolabonnement zullen volgen bij het uitkomen van het juninummer.

Naast docenten blij maken met drie nummers van Pythagorassen, hopen wij dat docenten ook de mogelijkheden zien voor in de klas. In Euclides van maart 2023 verschijnt een artikel over dit project met tips om een eigen les te ontwikkelen op basis van een artikel uit Pythagoras. In april 2023 zal er hierover ook een workshop worden gegeven tijdens de Nationale Wiskunde Dagen.

Het doel van het project “Pythagoras in de klas” is om de bekendheid van Pythagoras onder leraren én leerlingen te vergroten, dus begin vooral zélf met Pythagoras door te bladeren en laat de andere exemplaren lezen door je collega’s. Leg Pythagoras in de klas en een leerling kan even (wiskundig verantwoord!) zijn gedachten verzetten. De puzzel- en raadselrubriek is altijd een succes; de familie Van der Torus laat zien hoe een wiskundige altijd nét even anders nadenkt over alledaagse zaken; de besprekingen van Olympiade wedstrijdopgaven zijn interessant en leerzaam; er verschijnen regelmatig Python artikelen voor de technici onder ons (nu ook voor op de GR!); en Pythagoras staat natuurlijk boordevol inspiratie voor profielwerkstuk-onderwerpen. Leerlingen kunnen meedoen aan de Pythagoras Olympiade en iedere ronde kans maken op een bol.com bon van €20.

Bronvermelding

  1. Pythagoras in de klas